Sunday, 15 March 2015

Shopping stamps in Madrid


Collecting stamps seems to be unbelievably popular here - on Sundays there are markets where people are selling stamps (and loads of other collectible items); there's almost every time a line for the philatelic stamps in post office and, of course, there are little shops that are dedicated to stamps and FDCs only. Today I decided to went to explore them a bit, and wow, they're filled with treasures!

I ended up buying just a couple of little sheets, but I have a feeling that I need to return another day... And yes, I have a soft spot for Disney things.

Postimerkkeily vaikuttaa olevan uskomattoman suosittua täällä Espanjassa: sunnuntaisin järjestetään eräänlaisia kirppareita, joissa ihmiset myyvät postimerkkejä ja kaikenlaista muuta keräilytavaraa; postissa on lähes aina jono sen myyjän luo, joka myy filateliamerkkejä ja, totta kai, täältä löytyy pikkuisia puoteja, jotka ovat erikoistuneet vain ja ainoastaan postimerkkien ja ensipäiväkuorien myymiseen ja ostamiseen. Päätin tänään mennä tutkimaan noita viimeksi mainittuja hitusen, ja huh, miten paljon kaikkea upeaa niistä puodeista löytyisikään!

Päädyin kuitenkin ostamaan vain pari pikkuarkkia, mutta vähän tuntuu siltä, että tulen tekemään uuden kierroksen vielä jossain vaiheessa... Ja juu,Disney on heikko kohtani.


8 comments:

 1. Ohoh. Tuohon on tälläisen perus-postimerkkeilijän vinkkelistä oikein hyvä uutinen. Jäikö mieleen mitään suositeltavaa paikkaa missä kannattaisi käydä jos eksyy noille kulmille?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Parhaat paikat löytyvät keskustasta Plaza Maoyrilta, jossa järjestetään sunnuntaisin keräilymarkkinat. Torin ympärillä pienemmillä sivukaduilla on useita postimerkki- ja numismatiikkaliikkeitä, esimerkiksi tämä: http://www.filateliaarias.com
   Liikkeet ovat auki joka päivä, markkinat vain sunnuntaisin. Jos uutuusmerkit kiinnostavat, niin Plaza de Cibelesillä sijaitseva pääposti (Correos) on ainut paikka, joka myy kaikkia saatavilla olevia merkkejä. Pyydä tiskillä, että esittelevät sinulle "sellos de filatelia", niin tuovat kansion, josta valita. :)

   Delete
 2. Genius *o*
  http://solidscript.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Näyttää aivan ihanilta!! Olisin ite varmasti ostanut kasoittain merkkejä jos olisin päässyt ostoksille! :) Thaimaassa on vain kasoittain ebay myyjiä ja erinäisiä sivuja joista voi ostaa postimerkkejä :) Omalla suosikilla on vain läheisten maiden merkkejä, mm. Kiina, Taiwan, Laos :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä vähän luulen, että tämä ei jäänyt omalta osalta vielä tähän. x) Thaimaassa näyttää olevan tosi upeita merkkejä myös!

   Delete
 4. Great stamps! I guess I have to visit Spain...

  ReplyDelete